Πώς να Ενσωματώσετε Έλαιο CBD και Έλαιο Σπόρων Κάνναβης Στη Μαγειρική

Το CBD είναι ένα εξαιρετικά ευπροσάρμοστο κανναβινοειδές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Παρόλ' αυτά, ορισμένοι χρήστες ψάχνουν να βρουν μια μέθοδο κατανάλωσης που να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις τους. Ίσως βρίσκουν δυσάρεστη τη γεύση του ακατέργαστου ελαίου CBD ή προτιμούν να έχουν κάτι άλλο στο στομάχι τους όταν λαμβάνουν τη δόση τους. Άλλοι δυσκολεύονται να θυμηθούν να λάβουν το έλαιο τους κατά της διάρκεια της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες μπορούν να ενσωματώσουν το CBD στη ρουτίνα τους με έναν εύκολο, βολικό και φυσικό τρόπο - προσθέτοντάς το σε τρόφιμα. Τόσο το έλαιο CBD, όσο και το έλαιο κάνναβης μπορούν να εγχυθούν σε μεγάλη ποικιλία πιάτων, με νόστιμα και δραστικά αποτελέσματα.

Η διαφορά μεταξύ ελαίου CBD και ελαίου κάνναβης

Προτού εμβαθύνουμε στη μαγειρική με έλαιο CBD και έλαιο κάνναβης, θα πρέπει πρώτα να κάνουμε μια ανασκόπηση στο κάθε είδος σκευάσματος - τι είναι και σε τι διαφέρουν.

Ο όρος "έλαιο κάνναβης" αναφέρεται στο έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού της κάνναβης. Δεδομένου ότι οι σπόροι κάνναβης δεν περιέχουν κανναβινοειδή, το έλαιο κάνναβης δεν περιέχει CBD, αλλά είναι πλούσιο σε σημαντικές θρεπτικές ουσίες, όπως ωμέγα-6 και ωμέγα-3, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και βιταμίνη Ε. Έχει μια έντονη γεύση καρυδιού.

Το έλαιο CBD, αντιθέτως, είναι το έλαιο που προέρχεται από τα άνθη της κάνναβης. Είναι πλούσιο σε κανναβινοειδή, συμπεριλαμβανομένου του CBD πολλαπλών χρήσεων. Το τελικό κανναβινοειδές προφίλ του ελαίου CBD θα εξαρτηθεί από το φυτό προέλευσης, τις μεθόδους παραγωγής και εκχύλισης και πολλά άλλα.

Το έλαιο CBD είναι συνήθως πιο ακριβό, καθώς είναι πιο απαιτητικό στο να παρασκευαστεί. Γενικά χαρακτηρίζεται από υψηλότερα πρότυπα παραγωγής από το έλαιο κάνναβης. Το έλαιο κάνναβης τείνει να είναι λιγότερο δαπανηρό και αν και είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, δεν θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Όσοι θέλετε να συμπεριλάβετε το έλαιο κάνναβης, όσο και το έλαιο CBD στη μαγειρική σας, θα ήταν σοφό να προμηθευτείτε και τα δύο ή να αγοράσετε έλαιο κάνναβης με CBD, το οποίο είναι μεν έλαιο κάνναβης, αλλά περιέχει και εκχύλισμα CBD.

Διαφορετικοί τρόποι ενσωμάτωσης του ελαίου CBD και ελαίου κάνναβης σε συνταγές

Το έλαιο CBD και το έλαιο κάνναβης μπορούν να προστεθούν σε συνταγές μαγειρικής με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ορίστε κάποια παραδείγματα:

1. Smoothies

Η προσθήκη του CBD σε smoothies είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματωθεί το κανναβινοειδές σε μια υγιή καθημερινή ρουτίνα. Τα smoothies τείνουν να έχουν μια ισχυρή γεύση και υφή, καλύπτοντας το CBD. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι δεν θα χάσετε καθόλου CBD - καθώς μόλις μπει στο μπλέντερ, δεν μπορεί να φύγει από πουθενά. Η παρούσα λύση είναι και οικονομική αλλά και απαραίτητη για χρήστες που θέλουν να λαμβάνουν τη δόση CBD τους με ακρίβεια.

2. Ως λάδι τηγανίσματος

Δεν θέλετε να τηγανίζετε με λάδι CBD, ούτε κατά διάνοια. Όχι μόνο θα χάσετε ένα μεγάλο μέρος του ελαίου σας στο κάτω μέρος του τηγανιού, αλλά θα χαραμίσετε το CBD μέσα στο λάδι σας, καθώς πολλά από τα πολύτιμα κανναβινοειδή θα χαθούν εξαιτίας της θερμότητας και της εξάτμισης. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο μόνο με έλαιο κάνναβης. Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε CBD σε κάποιο τηγανητό πιάτο, απλά περιμένετε να ετοιμαστεί και ρίξτε λίγο έλαιο από πάνω.

Όταν μαγειρεύετε με κάποιο λάδι, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου το σημείο καπνού. Το σημείο καπνού του ελαίου είναι το σημείο στο οποίο αρχίζουν να διασπώνται τα υγιή λίπη στο έλαιο και αρχίζουν να σχηματίζουν επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Η θέρμανση ενός ελαίου πέρα από το σημείο καπνού του αναιρεί τα οφέλη του για την υγεία, γι 'αυτό προσέξτε. Το σημείο καπνού του ελαίου κάνναβης είναι 165°C / 330°F.

3. Σε σαλάτες

Αν έχετε μια σαλάτα, γιατί να μην προσθέσετε λίγο CBD; Η τοποθέτηση του CBD σε σαλάτες είναι μια καλή επιλογή, καθώς παρακάμπτει την έκθεση σε θερμότητα. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει ένα κομμάτι ψωμιού ή ένα στεγνό φύλλο μαρουλιού για να μαζέψετε τυχόν CBD που μένει στην άκρη του πιάτου.

4. Σε φαγητά φούρνου

Όταν πρόκειται για το CBD, το ψήσιμο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα χάσετε καθόλου από το προϊόν-όλο το CBD σας θα πάει κατευθείαν στο φαγητό σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το ψήσιμο σας επιτρέπει να μετρήσετε με ακρίβεια τις δόσεις σας: αν έχετε ένα πιάτο με δεκαέξι ίσου μεγέθους brownies, και γνωρίζετε ακριβώς πόσο CBD χρησιμοποιήσατε στην παρτίδα, τότε μπορείτε να υπολογίσετε ακριβώς πόσο CBD βρίσκεται σε κάθε brownie.

Το κυριότερο μειονέκτημα του ψησίματος είναι η θερμοκρασία.
Με την έκθεση του CBD σε θερμότητα, υπάρχει η πιθανότητα να χαθεί μια ποσότητα CBD, ειδικά αν η θερμοκρασία υπερβεί τους 170°C/338°F.

5 χρυσοί κανόνες μαγειρέματος με έλαιο CBD

Όπως έχουμε δει, κατά το μαγείρεμα με έλαιο CBD, υπάρχουν ορισμένα βασικά ζητήματα που πρέπει να θυμάστε. Ακολουθούν ορισμένοι χρυσοί κανόνες για το μαγείρεμα με λάδι CBD και έλαιο κάνναβης:

1. Χρησιμοποιείτε καθαρά έλαια από πηγές υψηλής ποιότητας.
2. Όταν χρησιμοποιείτε τηγάνι, επιλέξετε έλαιο σπόρων κάνναβης και προσθέστε το CBD αφότου σερβίρετε το φαγητό στο πιάτο.
3. Το CBD είναι ιδανικό για σαλάτες, λεμονάδες και άλλες δροσερές απολαύσεις.
4. Μην φοβάστε να ψήσετε το CBD στον φούρνο, αλλά προσπαθήστε να μην υπερβείτε τους 170°C/338°F, καθώς το CBD σας θα αρχίσει να υποβαθμίζεται.
5. Ξεκινήστε με χαμηλότερες δόσεις, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να υπολογίσετε πόση ποσότητα CBD εισέρχεται στη συνταγή σας.

Ωστόσο, ο πιο σημαντικός κανόνας για το μαγείρεμα με έλαιο CBD είναι να πειραματιστείτε και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, μπορείτε να δείτε μερικές από τις συνταγές που προσφέρουμε εδώ στη Cibdol. Όποια μαγειρική διαδρομή και να επιλέξετε, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Αναζήτηση προϊόντων