ΑΓΟΡΑ 3, ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΓΙΑ 2! Προσθέστε 3 Προϊόντα CBD στο καλάθι αγορών σας και χρησιμοποιήστε τον εκπτωτικό κωδικό CIBDOL3

Δέρμα

Το δέρμα μας κάνει εξαιρετική δουλειά προστατεύοντας μας από μολύνσεις, ασθένειες και ξένα σώματα. Ακόμα και ο δυνατότερος προστάτης του σώματος μας, όμως, χρειάζεται υποστήριξη, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί σε άριστη κατάσταση. Το κλειδί για την περιποίηση του δέρματος είναι να κατανοήσουμε όχι απλά το πώς λειτουργεί, αλλά και το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις άμυνές του.

Συχνές δερματικές παθήσεις

Το δέρμα μας απαρτίζεται από τρεις στρώσεις (την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό). Έτσι, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε μολύνσεις, μικρόβια και άλλα βλαβερά στοιχεία. Μας βοηθά να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας, ενώ παρέχει και μια ζωτική αίσθηση—την αφή. Γενικώς, παίζει ρόλο σε πολλές σωματικές λειτουργίες και, ως το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας, δεν αποτελεί έκπληξη πως είναι δύσκολο να τα έχει όλα υπό έλεγχο.

Όταν το δέρμα μας πληγώνεται ή αποδυναμώνεται μπορούν να προκληθούν μια σειρά από παθήσεις, οι οποίες, αν αφεθούν χωρίς αγωγή, μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στο φυσικό οικοσύστημα του δέρματος, κάνοντας την αποκατάσταση στα αρχικά επίπεδα λειτουργίας του ένα δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο, με την κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη, οι περισσότερες δερματικές παθήσεις είναι απλώς παροδικές.

Αν και υπάρχουν εκατοντάδες παθήσεις που πλήττουν το δέρμα, μερικές είναι πιο συχνές από άλλες. Ας δούμε, λοιπόν, μερικές από τις πιο γνωστές.

Τι είναι το έκζεμα και τι το προκαλεί;

Το έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα είναι μια κοινή νόσος του δέρματος που κάνει το δέρμα σε ορισμένες περιοχές να φαίνεται ξηρό, αφυδατωμένο και "σπασμένο". Αν και είναι πιο συχνό στα παιδιά, μπορεί να εμφανιστεί και σε ενήλικες, καθώς το έκζεμα μπορεί να προκληθεί και από το άγχος—κάτι που υπάρχει σε αφθονία στην ενήλικη ζωή.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη οριστική θεραπεία για το έκζεμα, αλλά μπορεί να φύγει με την πάροδο του χρόνου. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν, επίσης, τι ακριβώς προκαλεί αρχικά το έκζεμα, αλλά έχουν εντοπίσει μερικούς παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνισή του.

• Αλλεργιογόνα/φαγητό
• Μικρόβια
• Ακραίες αλλαγές στη θερμοκρασία
• Άγχος
• Ορμονικές διαταραχές
• Ερεθιστικές ουσίες

Ευτυχώς, οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ελαφριές και με τη βοήθεια κατάλληλων προϊόντων για το έκζεμα, όπως οι κρέμες, τα συμπτώματα μπορεί να είναι πολύ διαχειρίσιμα. Το κλειδί είναι να αναγνωρίσουμε τις πιθανές αιτίες που το προκαλούν και να τις καταπολεμήσουμε ή να τις απομακρύνουμε.

Τι είναι η ακμή και τι την προκαλεί;

Παρά το γεγονός πως έχει ταυτιστεί με την εφηβεία, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής ενός ανθρώπου και είναι μια από τις συχνότερες δερματικές παθήσεις. Η ακμή προκαλείται όταν οι πόροι του δέρματος φράσσονται από νεκρά κύτταρα και φυσικά έλαια, δημιουργώντας μαύρα και λεύκα στίγματα και τα γνωστά σε όλους μας σπυράκια. Ακραία συμπτώματα περιλαμβάνουν την εμφάνιση εξογκωμάτων κάτω από το δέρμα, αλλά και κυστών.

Σε αντίθεση με το έκζεμα, γνωρίζουμε καλύτερα τους παράγοντες που προκαλούν την ακμή, κάνοντας την πάθηση πιο διαχειρίσιμη. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικοί γενετικοί παράγοντες, οι οποίοι συμβάλλουν στη δριμύτητα της ασθένειας. Μερικοί από τους λόγους, πάντως, που εμφανίζεται η ακμή, είναι οι παρακάτω:

• Ορμονικές διαταραχές
• Φαρμακευτικές αγωγές
• Άγχος
• Διατροφή

Οι ορμονικές διαταραχές είναι από τους συχνότερους λόγους και η κύρια αίτια που η ακμή είναι τόσο συχνή στους εφήβους. Η διατροφή, επίσης, είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες. Παρά την επικρατούσα άποψη, μάλλον θα χαρείτε όταν μάθετε πως η σοκολάτα και τα λιπαρά φαγητά δεν συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής—τα φαγητά με πολλούς υδατάνθρακες είναι τελικά ο πραγματικός ένοχος.

Τι είναι η ψωρίαση και τι την προκαλεί;

Μια άλλη συχνή δερματική πάθηση σε ενήλικες είναι η ψωρίαση. Στην ψωρίαση τα κύτταρα συγχύζονται και πολλαπλασιάζονται ραγδαία μέχρι που μια στρώση νεκρών κυττάρων κατακάθεται πάνω στο υγιές δέρμα. Τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν ως κοκκινισμένο, πρησμένο και ερεθισμένο δέρμα με λευκά στίγματα. Επίσης, προκαλεί συχνά φαγούρα κι έτσι είναι μια πολύ ενοχλητική κατάσταση για τον παθόντα. Το χειρότερο είναι ότι η ψωρίαση συχνά προσβάλλει σημεία όπως το κρανίο, οι αγκώνες και τα γόνατα.

Η ψωρίαση είναι μια ακόμη πάθηση για την οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς τους παράγοντες που την προκαλούν. Παρόλ' αυτά, είναι σύνηθες να εμφανίζεται σε ολόκληρες οικογένειες, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν πως μάλλον υπάρχει κάποια συσχέτιση με γενετικές ανωμαλίες στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μερικοί παράγοντες που φαίνονται να την προκαλούν, πάντως, είναι:

• Άγχος
• Φαρμακευτικές αγωγές (συμπεριλαμβανομένων των ανθελονοσιακών φαρμάκων και φαρμάκων που λαμβάνονται για την πίεση)
• Κοψίματα και εκδορές στο δέρμα
• Μολύνσεις από στρεπτόκοκκο

Παρά το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε τα ακριβή της αίτια, υπάρχουν πολλές μέθοδοι θεραπείας. Οι περισσότεροι περιλαμβάνουν ειδικές κρέμες και βάμματα, ενώ οι ακραίες μορφές της νόσου καταπολεμούνται με φωτοθεραπεία και στεροειδή.

Τι είναι το ηλιακό έγκαυμα και τι το προκαλεί;

Αν και το ηλιακό έγκαυμα δεν είναι δερματική πάθηση με την ίδια έννοια όπως οι περιπτώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ κοινό φαινόμενο. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, γνωρίζουμε ακριβώς τι προκαλεί το ηλιακό έγκαυμα—η παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως. Συγκεκριμένα, οι ακτίνες UV καίνε το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, αλλά αυτή είναι μόνο η ζημιά που μπορούμε να δούμε. Οι ακτίνες UV μπορούν επίσης να βλάψουν ακόμη και το DNA, οδηγώντας σε καρκίνο του δέρματος.

Ενώ η προστασία από την ακτινοβολία του ήλιου είναι απαραίτητη για όλους, δεν εμφανίζουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια συμπτώματα. Ο τύπος του δέρματός σας, η ένταση του ηλίου και ο χρόνος που εκτεθήκατε σε αυτόν, παίζουν ρόλο στη σοβαρότητα της κατάστασης. Τα συμπτώματα συνήθως χρειάζονται μερικές ώρες για να εμφανιστούν και περιλαμβάνουν:

• Ερεθισμό του δέρματος
• Φουσκάλες
• Ξεφλούδισμα και φαγούρα

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επίδραση του ηλιακού εγκαύματος δεν εμφανίζεται απαραίτητα μόνο στο δέρμα. Η υπερβολική έκθεση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε γρίπη, ρίγη, ναυτία και πονοκεφάλους. Η ανακούφιση μπορεί να έχει τη μορφή κρεμών, gel και αλοιφών, αλλά η καλύτερη θεραπεία για το ηλιακό έγκαυμα είναι η πρόληψη!

Πώς να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές

Πώς να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές

Ένα υγιές, ισορροπημένο δέρμα δεν είναι μόνο πιο ανθεκτικό σε ασθένειες και διαταραχές, αλλά φαίνεται και υπέροχο. Μπορείτε, επίσης, να το νιώσετε. Παρ’ όλο που το δέρμα συνήθως κάνει εξαιρετική δουλειά για την προστασία μας, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να του δώσουν την απαραίτητη ώθηση—ειδικά εάν οι πιθανές αιτίες που επισημαίνονται παραπάνω είναι αναπόφευκτες (ναι, για εσένα μιλάμε άγχος!).

Έχοντας αυτό υπόψη, ας εξετάσουμε γρήγορα έξι πρακτικές συμβουλές για τη φροντίδα του δέρματός.

1. Δώστε αγάπη στο δέρμα σας

Ακούγεται απλό, αλλά με τα άγχη της σύγχρονης ζωής (περισσότερα για το πώς να τα διαχειριστείτε σύντομα), είναι πολύ εύκολο να παραμελήσετε το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας. Το καλύτερο είναι πως η αγάπη του δέρματός σας δε χρειάζεται να είναι περίπλοκη. Υπάρχουν δεκάδες απλοί τρόποι για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας όμορφη: από την τακτική απολέπιση, έως την αποφυγή σκληρών χημικών, την ενυδάτωση και τη χρήση υποαλλεργικών προϊόντων.

2. Απολαύστε μια ισορροπημένη διατροφή

Πιθανότατα δεν θα σας εκπλήξει, αλλά αυτά που τρώμε καθημερινά παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην υγεία του δέρματός μας. Μια ισορροπημένη διατροφή έχει μυριάδες θετικά αποτελέσματα, ανάλογα με το τι καταναλώνετε. Μπορούμε να προτείνουμε ανεπιφύλακτα κάποια διατροφικά στοιχεία όπως το ωμέγα-3, που βοηθά στην ξηρότητα του δέρματος, το ελαιόλαδο για την υγιή εμφάνιση του δέρματος και το πράσινο τσάι για την αναζωογόνηση του.

3. Κάντε ξεκούραστο ύπνο

Ο ύπνος δίνει στο σώμα μας τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεκουραστεί, να επισκευαστεί και να αναρρώσει. Αν και μπορείτε να καταπραΰνετε τις επιπτώσεις μερικών άυπνων νυχτών με μια καλή ρουτίνα δερματικής θεραπείας, η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εμφάνιση του δέρματος σας και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Χωρίς τον απαραίτητο χρόνο για ξεκούραση, το δέρμα μας είναι ένα από τα πρώτα όργανα που εμφανίζει σημάδια κόπωσης. Προσπαθήστε να κοιμάστε για 7-9 ώρες και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

4. Μειώστε την έκθεση στο ηλιακό φως

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η υπερβολική έκθεση σε ακτινοβολία UV μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα. Αυτό δε σημαίνει πως χρειάζεται να μείνετε κλειδωμένος στο σπίτι. Η βιταμίνη D είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την ευεξία μας. Είναι καλό, όμως, να προστατεύεστε από το υπερβολικό ηλιακό φως χρησιμοποιώντας αντηλιακό, ρούχα και γενικότερα αποφεύγοντας τις πιο καυτές ώρες της ημέρας.

5. Αποφύγετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα έχει πολλές βλαβερές επιδράσεις και όχι μόνο στο δέρμα μας, αλλά σε όλο μας το σώμα. Όπως και με την έλλειψη ύπνου, έτσι και με το κάπνισμα το δέρμα είναι από τα πρώτα όργανα που βλάπτονται. Εκτός από ρυτίδες προκαλεί συρρίκνωση των αρτηριών και μείωση της ελαστικότητας του δέρματος. Επίσης, πρέπει να έχετε στο νου σας πως αν καπνίζετε υπάρχουν και αυξημένες πιθανότητες να προσβληθείτε από καρκίνο του δέρματος. Γενικά, είναι καλό να αποφύγετε τελείως το κάπνισμα.

6. Διαχείριση του άγχους

Αν και μερικές φορές είναι πολύ πιο από δύσκολο απ' όσο ακούγεται, η διαχείριση τους άγχους είναι ένα σημαντικός παράγοντας για την ευεξία του δέρματος. Το να μπορείτε να διατηρήσετε το άγχος σε χαμηλά επίπεδα είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μονό για τη σωματική σας υγεία, αλλά και για την ψυχική.

Αν και η προσέγγιση διαφέρει από άτομο σε άτομο, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε το πρόβλημα όταν αυτό επιμένει με την πάροδο του χρόνου. Με τον καιρό, η πίεση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τις σωματικές λειτουργίες και το δέρμα είναι ένα από τα όργανα που επηρεάζεται περισσότερο. Είναι σημαντικό να βρείτε την κατάλληλη τεχνική για μείωση του άγχους, είτε αυτή είναι το να μιλάτε σε έναν φίλο, είτε το να κρατάτε ημερολόγιο, είτε το να αθλείστε.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος καθημερινής περιποίησης του δέρματος;

Το να δίνετε αγάπη στο δέρμα σας είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να το διατηρήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έπειτα από αυτό, είναι σημαντικό να έχετε μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας, έτσι ώστε το δέρμα σας να παραμείνει υγιές και λαμπερό. Πολλοί, όμως, δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν.

Αν και υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα δερματικής περιποίησης, ένα υγιές δέρμα δεν χρειάζεται να είναι το αποτέλεσμα μιας περιπλοκής διαδικασίας. Ό,τι κι αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε, τα ακόλουθα τρία βήματα δεν αποτελούν μόνο τον καλύτερο τρόπο φροντίδας του δέρματος, αλλά δουλεύουν και συνεργατικά με τις φυσικές διεργασίες του.

Καθαρισμός

Το δέρμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματός μας ενάντια στη σκόνη, τα παθογόνα και άλλα βλαβερά στοιχεία που μπορεί να έρθετε σε επαφή. Ωστόσο, ακόμα και τα πιο ανθεκτικά τείχη χρειάζονται βοήθεια ώστε να επισκευαστούν. Ο καθαρισμός του δέρματος απομακρύνει τα συσσωρευμένα βλαβερά στοιχεία και ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων κυττάρων, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη μιας πιο ανθεκτικής άμυνας του οργανισμού.

Το πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε ρουτίνα δερματικής περιποίησης είναι ο καθαρισμός—η απομάκρυνση των βλαβερών στοιχείων από το δέρμα, έτσι ώστε να μπουν τα θεμέλια για τα επόμενα δύο βήματα: την τόνωση και την ενυδάτωση.

Τόνωση

Με τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής να έχουν απομακρυνθεί πια από το δέρμα κατά το στάδιο του καθαρισμού, πλέον έχουμε πολύ καλύτερη πρόσβαση στο εξωτερικό στρώμα του—την επιδερμίδα. Δυστυχώς, η επιδερμίδα είναι επίσης και η στρώση που δείχνει σημάδια γήρανσης και, με την πάροδο του χρόνου, χάνει την ελαστικότητά της. Ενώ αυτό είναι η φυσική πορεία της γήρανσης, μπορούμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία με τη σωστή προσέγγιση, ενθαρρύνοντας τη διατήρηση της νεανικής και ελαστικής επιδερμίδας.

Η εφαρμογή ενός προϊόντος τόνωσης απομακρύνει ακαθαρσίες, ενώ διεισδύει βαθύτερα από ένα καθαριστικό. Τα τονωτικά προϊόντα αρωματίζουν επίσης το δέρμα και το ετοιμάζουν για την ενυδάτωση (το τρίτο και τελευταίο βήμα), ενώ, παράλληλα, εξισορροπούν το pH του δέρματος. Τα τονωτικά προϊόντα είναι ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του πρώτου και του τρίτου βήματος της φροντίδας του δέρματος. Κάνουν το δέρμα πιο αποτελεσματικό και βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του.

Ενυδάτωση

Μέχρι στιγμής, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας εστίασε στην επαναφορά της ευαίσθητης ισορροπίας του δέρματος. Με την επιδερμίδα ανανεωμένη πια, χάρη στον καθαρισμό και την τόνωση, η ενυδάτωση βοηθά στην αποκατάσταση της κατάλληλης υγρασίας και θρέφει το δέρμα.

Έτσι, το δέρμα θα είναι καλύτερα εφοδιασμένο για την αντιμετώπιση ρύπων και βλαβερών στοιχείων. Το λείο δέρμα έχει λιγότερα σημεία για καθίζηση αυτών των στοιχείων, ενώ το ξηρό δέρμα είναι ένα καλό καταφύγιο για ξένα σώματα. Η διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος βοηθά επίσης στη μείωση του κνησμού, ενός κοινού συμπτώματος του εκζέματος, της ψωρίασης και του ηλιακού εγκαύματος.

CBD για το δέρμα

Το κλειδί για ένα υγιές δέρμα είναι η βελτίωση των φυσικών του ιδιοτήτων. Από μια ισορροπημένη διατροφή έως μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, ό,τι κάνουμε θα πρέπει να λειτουργεί αρμονικά με το δέρμα και όχι εναντίον του. Μέχρι στιγμής, η έρευνα δείχνει ότι αυτός είναι ακριβώς ο ρόλος που παίζει το CBD στη φροντίδα του δέρματος—εργάζεται στο παρασκήνιο για να ενισχύσει το δέρμα, χωρίς να υπερφορτώνει ή να παρεμβαίνει στις διεργασίες του.

Η αλληλεπίδραση του CBD με το ενδοκανναβινοειδές μας σύστημα (ECS) δεν αφορά μόνο στις εσωτερικές περιοχές, όπως το πεπτικό, το ανοσοποιητικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Το δέρμα διαθέτει επίσης ένα τεράστιο δίκτυο υποδοχέων κανναβινοειδών και ως εκ τούτου μπορεί να επωφεληθεί από κρέμες, τζελ και προϊόντα ομορφιάς με βάση αυτό το κανναβινοειδές.

Τα προϊόντα με CBD δεν είναι απλώς εύκολο να εφαρμοστούν, αλλά διατίθενται και σε μια μεγάλη ποικιλία. Η εύρεση ενός προϊόντος που να ταιριάζει στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι απλή, βολική και, το πιο σημαντικό, ένας φανταστικός τρόπος για να ενισχύσετε την ευεξία του δέρματός σας.

Ποιες είναι οι επιδράσεις του CBD στο δέρμα;

Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά οι προκλινικές δοκιμές έχουν μελετήσει τις δυνατότητες της κανναβιδιόλης (CBD) ως προς την καραπράυνση φλεγμονωδών παθήσεων του δέρματος, την προστασία από τη γήρανση και τη φροντίδα του ερεθισμένου και ευαίσθητου δέρματος. Υπάρχει επίσης και η ψυχολογική επίδραση του CBD που πρέπει να λάβετε υπόψη. Έχει ανιχνευθεί πως βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους.

Το δέρμα είναι ένα όργανο που δεν επηρεάζεται μόνο από φυσικούς παράγοντες, αλλά και από την ψυχική μας ευημερία. Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων είναι μόνο ένα μέρος μιας πλήρους λύσης περιποίησης του δέρματος, ειδικά όταν το άγχος αποτελεί την πιο σημαντική αιτία για την εμφάνιση της ακμής, του εκζέματος, της ψωρίασης και δεκάδων άλλων εξουθενωτικών παθήσεων του δέρματος.

Ευτυχώς, η ολοκληρωμένη δράση του CBD είναι μια δύναμη που συμβάλλει άμεσα στη θεραπεία του δέρματος. Άλλωστε, ένα σύνθετο όργανο χρειάζεται μια πολύπλευρη προσέγγιση! Σε συνδυασμό με την έλλειψη τοξικότητάς του, το CBD αποδεικνύεται ένας ισχυρός σύμμαχος στα υπάρχοντα συστατικά φροντίδας και θεραπείας της επιδερμίδας.

Δέρμα: Frequently Asked Questions

Το έλαιο CBD είναι καλό για την ακμή;
Ενώ οι πρώτες μελέτες για το έλαιο CBD είναι πολλά υποσχόμενες, η ακμή είναι μια αρκετά σύνθετη κατάσταση του δέρματος που ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως. Οι καταπραϋντικές ιδιότητες του ελαίου CBD ενδέχεται να λειτουργούν υποστηρικτικά σε υπάρχοντα προγράμματα θεραπείας.
Μπορεί το έλαιο CBD να βοηθήσει στην καταπολέμηση του εκζέματος;
Οι προκλινικές δοκιμές υποδηλώνουν ότι η καταπραϋντική φύση του ελαίου CBD μπορεί να βοηθήσει στα κοινά συμπτώματα του εκζέματος. Η έρευνα για τα οφέλη του CBD συνεχίζεται.
Το έλαιο CBD θα βοηθήσει την ψωρίαση;
Στην περίπτωση της ψωρίασης χρησιμοποιούνται συνήθως προϊόντα με τη μορφή κρέμας ή αλοιφής. Σε συνδυασμό με την ευέλικτη επίδραση της κανναβιδιόλης, το έλαιο CBD μπορεί να αποδειχθεί ως μια πολύτιμη προσθήκη μετά από περισσότερες έρευνες.
Μπορεί το CBD να θεραπεύσει ένα ηλιακό έγκαυμα;
Η καλύτερη θεραπεία για το ηλιακό έγκαυμα είναι η πρόληψη, αλλά εάν έχετε περιοχές με κόκκινο και ξηρό δέρμα, οι κρέμες με CBD μπορεί να βοηθήσουν. Οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά το CBD δείχνει να έχει αρκετές καταπραϋντικές ιδιότητες.
Μπορώ να τρίψω έλαιο CBD στο δέρμα μου;
Ναι! Απλά απλώστε μερικές σταγόνες και τρίψτε απευθείας στην πληγείσα περιοχή. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε μια τοπική κρέμα με CBD, καθώς αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες για το δέρμα.
Είναι το CBD καλό για το δέρμα σας;
Το CBD λειτουργεί συνεργατικά με τους ειδικούς υποδοχείς που βρίσκονται σε ολόκληρο το δέρμα. Αν και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το CBD μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του ευαίσθητου οικοσυστήματος του δέρματος.
Αναζήτηση προϊόντων