Για μια καλύτερη, μεγαλύτερης διάρκειας ξεκούραση

Σελίδα Πληροφοριών Ύπνου

Ανεξάρτητα από τα χόμπι σας, το πρόγραμμα εργασίας ή τις υποχρεώσεις σας, υπάρχει μια κρίσιμη διαδικασία που όλοι χρειαζόμαστε και αυτή δεν είναι άλλη από τον ύπνο.
Ένας ξεκούραστος νυχτερινός ύπνος όχι μόνο μας βοηθάει να κατανοήσουμε τα γεγονότα της ημέρας, αλλά εξασφαλίζει ότι το μυαλό και το σώμα μας έχουν τον χρόνο ανάπαυσης που χρειάζονται.

 • Τι είναι ένας καλός νυχτερινός ύπνος;
 • Προβλήματα ύπνου: Τα αίτια
 • Προβλήματα ύπνου: Τα συμπτώματα
 • Προβλήματα ύπνου: Μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε
 • Συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν

Οι προτάσεις μας για τον ύπνο

Fall Asleep (Meladol)
(63)
€ 25,00
Directly available
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ
Complete Sleep
(17)
€ 39,95
Directly available
ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Τι είναι ένας καλός νυχτερινός ύπνος;

Όσο κι αν μεγαλώνουμε (ή γινόμαστε σοφότεροι), η ανάγκη για ύπνο δεν σταματά ποτέ. Αντιθέτως, γίνεται όλο και πιο κρίσιμο το να πετύχουμε έναν ξεκούραστο ύπνο, ειδικά αν θέλουμε να ζήσουμε μια μακρά και γεμάτη ζωή.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την ψυχική και σωματική υγεία, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ο ύπνος περιλαμβάνει στάδια. Ενώ και τα τέσσερα στάδια του ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία, η 3η φάση (βαθύς ύπνος) είναι η πιο ουσιαστική για να αισθανόμαστε ξεκούραστοι και να παραμένουμε υγιείς.

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε πραγματικά;

Οι γενικές συστάσεις για τον ύπνο έχουν ως εξής:

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο ύπνος είναι μια πολύ προσωπική εμπειρία και οι παραπάνω συστάσεις αποτελούν απλώς μια κατευθυντήρια γραμμή. Η ιδανική διάρκεια ύπνου για εσάς θα εξαρτηθεί από την υγεία σας, τον τρόπο ζωής σας κι άλλους παράγοντες.

Προβλήματα ύπνου:
Τα αίτια

Κατ' αρχήν, ο ύπνος θα έπρεπε να είναι εύκολος: ξαπλώνετε για να ξεκουραστείτε όταν είστε κουρασμένοι, παρασύρεστε στην αγκαλιά του Μορφέα και ξυπνάτε όταν έχετε ξεκουραστεί. Η πραγματικότητα, ωστόσο, μπορεί να είναι δραματικά διαφορετική.

Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ανησυχία και την ικανότητά σας να κοιμάστε εύκολα:

Τροφή

(Υπερβολικό λίπος και ζάχαρη)

Καφεΐνη

(Ειδικά το βράδυ)

Στρες

(Ή άλλα ψυχολογικά προβλήματα)

Φως

(Κυρίως μπλε φως από ηλεκτρικές συσκευές)

Θόρυβος

(Διαταραχές κατά τη διάρκεια της νύχτας)

Ώρα

(Ακανόνιστες ώρες εργασίας)

Προβλήματα ύπνου:
Τα συμπτώματα

Δυστυχώς, σε μια κοινωνία που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, συχνά είναι αδύνατο να ξεκουραστούμε το βράδυ. Αλλά, ενώ πολλοί μπορεί να υποτιμούν την έλλειψη ύπνου, οι συνέπειες είναι αρκετά σοβαρές. Μια συνεχής, παρατεταμένη έλλειψη ξεκούραστου ύπνου μπορεί να οδηγήσει στα εξής:

 • Καρδιαγγειακά προβλήματα
 • Διαβήτης
 • Παχυσαρκία
 • Κατάθλιψη
 • Έλλειψη κινήτρων
 • Χαμηλή συγκέντρωση

Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτά τα συμπτώματα δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Αν συνδυάσετε την έλλειψη ύπνου με έναν καθιστικό τρόπο ζωής, μια διατροφή με πολλά λιπαρά ή το κάπνισμα, μπορεί να μειώσετε δραματικά το προσδόκιμο της ζωής σας.

Προβλήματα ύπνου:
Μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε

Γνωρίζουμε ότι ο ξεκούραστος ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την ευεξία και πόσο περίπου πρέπει να κοιμόμαστε κάθε βράδυ, αλλά αν διαπιστώσετε ότι δυσκολεύεστε να ξεκουραστείτε καλά, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να βελτιώσετε την κατάσταση;

Υποθέτοντας ότι δεν έχετε υποκείμενες παθήσεις, ένας υγιεινός, ισορροπημένος τρόπος ζωής είναι η πιο συνηθισμένη σύσταση για καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορούν πολύ γρήγορα να οδηγήσουν σε σημαντική βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, όπως:

Άσκηση

Ελαφριά άσκηση (30 λεπτά την ημέρα)

Διατροφή

Με τρόφιμα ολικής αλέσεως

Συνήθεια

Συνεπείς ώρες ύπνου και αφύπνισης

Συμπληρώματα

Μελατονίνη, λεβάντα & χαμομήλι

Άνεση

Ένα άνετο κρεβάτι και ένα ήσυχο περιβάλλον

Συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν

Cannabinoids Cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: CBD Oil CBN Oil Fall asleep Fall asleep capsules Stay asleep capsules Complete sleep
Botanicals Lavender, Chamille, Hop, 5-HTP Cibdol products that contain Botanicals are: Stay asleep capsules Complete sleep
Other Melatonin Cibdol products that contain Melatonin are: Fall asleep Fall asleep capsules

Η Cibdol είναι εδώ για να σας βοηθήσει με την ολοκληρωμένη σειρά φυσικών προϊόντων ύπνου για να επιτύχετε έναν ήρεμο, αδιάκοπο ύπνο.

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον ύπνο;

Ο ξεκούραστος ύπνος μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την ευεξία, αλλά όλοι έχουμε διαφορετικές ανάγκες. Για να μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ύπνο, επισκεφθείτε την ολοκληρωμένη Εγκυκλοπαίδεια Ευεξίας μας.
Τι είναι ο κιρκάδιος ρυθμός;

Ο κιρκάδιος ρυθμός σας είναι μια φυσική διαδικασία που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να βοηθήσει στη ρύθμιση λειτουργιών όπως ο ύπνος, η πέψη, η απελευθέρωση ορμονών και η θερμοκρασία του σώματος. Βασίζεται κυρίως στην έκθεση στο φως και κάθε άτομο έχει τον δικό του κιρκάδιο ρυθμό, ανάλογα με τον κύκλο ύπνου και τον τρόπο ζωής του. Χρειάζεστε έναν ισορροπημένο κιρκάδιο ρυθμό για να ολοκληρώσετε έναν πλήρη κύκλο ύπνου. Διαβάστε περισσότερα για τον κιρκάδιο ρυθμό.

Ποια είναι τα διαφορετικά στάδια του ύπνου;

Ο ύπνος αποτελείται από τέσσερα στάδια: αποκοίμιση, ελαφρύς ύπνος, ύπνος αργών κυμάτων και ύπνος REM. Ένας τυπικός κύκλος ύπνου διαρκεί από 90 έως 120 λεπτά, με τους περισσότερους ανθρώπους να ολοκληρώνουν 4 ή 5 κύκλους τη νύχτα. Δεν μπορείτε να παραλείψετε κάποιο στάδιο κι ο επαρκής ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς και η καλή υγιεινή του ύπνου είναι απαραίτητα για την ψυχική και σωματική ευεξία. Διαβάστε περισσότερα για τα στάδια του ύπνου εδώ.

Τι είναι η υγιεινή του ύπνου;

Η εφαρμογή μιας καλής υγιεινής ύπνου σημαίνει δημιουργία περιβάλλοντος και τρόπου ζωής που υποστηρίζει την ανάγκη του σώματός σας για ύπνο. Συνήθη παραδείγματα περιλαμβάνουν τη διατήρηση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου, τη διατήρηση της κρεβατοκάμαρας σας χωρίς περισπασμούς και τη χαλάρωση πριν τον ύπνο. Η δημιουργία μιας ρουτίνας ύπνου ανάλογα με τις ανάγκες σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείτε αρκετά. Διαβάστε περισσότερα για την υγιεινή του ύπνου εδώ.

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε πραγματικά;

Η ανάγκη κάθε ατόμου για ύπνο διαφέρει ανάλογα με παράγοντες όπως το επίπεδο δραστηριότητας, η ηλικία και οι προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, οι ενήλικες άνω των 18 ετών θα πρέπει να στοχεύουν σε επτά ώρες ύπνου ή περισσότερες. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αφουγκράζεστε τις ανάγκες του σώματός σας και προσαρμόζετε το πρόγραμμα ύπνου σας για να ταιριάζει σε αυτές. Διαβάστε περισσότερα για τον ύπνο εδώ.

Ποιες είναι οι συνέπειες της κακής ποιότητας ύπνου ή της αϋπνίας;

Η τακτική διακοπή του ύπνου προκαλεί πολλά προβλήματα, όπως (αλλά δεν περιορίζεται σε) κόπωση, ευερεθιστότητα, κακή συγκέντρωση, ομίχλη του εγκεφάλου και κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι σύνηθες να αντιμετωπίζετε έναν συνδυασμό συμπτωμάτων που ενώ δεν βλάπτουν την υγεία σας βραχυπρόθεσμα, ο μακροπρόθεσμος ύπνος κακής ποιότητας και η αϋπνία μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα υγείας. Διαβάστε περισσότερα για την αϋπνία εδώ.

Ποιες είναι οι συνέπειες της στέρησης ύπνου;

Ο ύπνος κακής ποιότητας συνδέεται με δεκάδες σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς το σώμα σας χρειάζεται ύπνο για να επιδιορθώσει τα κύτταρα, να επεξεργαστεί πληροφορίες και να αποκαταστήσει την ενέργεια. Ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος της στέρησης ύπνου περιλαμβάνει προβλήματα μνήμης, εναλλαγές της διάθεσης, εξασθενημένο ανοσοποιητικό, αύξηση βάρους, υψηλή αρτηριακή πίεση και πολλά άλλα. Με απλά λόγια, χωρίς ξεκούραση, το σώμα σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Διαβάστε περισσότερα για τη στέρηση ύπνου εδώ.


Αναζήτηση προϊόντων