Ζήστε μια
υγιεινή ζωή

Σελίδα Πληροφοριών για την Υγεία

Ζώντας τη ζωή που πάντα θέλατε
Το πιο σημαντικό στη ζωή είναι οι εμπειρίες που μοιραζόμαστε και το να ζούμε στο έπακρο την κάθε μέρα. Γιατί λοιπόν να αφήσετε την έλλειψη ενέργειας ή ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα να σας εμποδίσει να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε; Με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να ενισχύσετε το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που σας περιμένουν.

 • Τι είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής;
 • Ανθυγιεινός τρόπος ζωής: Αιτίες
 • Ανθυγιεινός τρόπος ζωής: Συμπτώματα
 • Ανθυγιεινός τρόπος ζωής: Μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε
 • Συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν

Οι προτάσεις μας για την υγεία;

Τι είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής;

Η καλή υγεία δεν έχει να κάνει μόνο με την αποφυγή ασθενειών ή παθήσεων. Αντίθετα, σχετίζεται με τη διασφάλιση ότι το σώμα μας έχει τα εργαλεία για να προσαρμοστεί, εστιάζοντας στην ψυχική, σωματική και πνευματική ευεξία. Όταν αυτοί οι παράγοντες βρίσκονται σε αρμονία, σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και λειτουργούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά, πώς ακριβώς μπορούμε να φτάσουμε σε αυτήν την τόσο σημαντική κατάσταση ισορροπίας;

Ο υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει τις καθημερινές μας δραστηριότητες και τον τρόπο με τον οποίο αυτές επηρεάζουν τη συνολική μας ευημερία. Αν ο απώτερος στόχος είναι η ψυχική, σωματική και πνευματική ευεξία, τότε πρόκειται για τον περιορισμό των βλαβερών δραστηριοτήτων, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται οι θετικές συμπεριφορές που ενισχύουν την ευεξία, όπως οι εξής:

Διατροφή

Ισορροπημένη διατροφή
και άφθονο νερό

Ύπνος

Δίνοντας στο σώμα σας
την ξεκούραση που του αξίζει

Άσκηση

Τακτική άσκηση
(30 λεπτά την ημέρα)

Σκοπός

Κοινωνική αλληλεπίδραση
και πνευματική διέγερση

Τα πιο υγιή χρόνια της ζωής σας

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής είναι μια αξιόλογη επιδίωξη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα υγιή έτη ζωής (ΥΕΖ)—τον χρόνο που περνάμε ζώντας με καλή υγεία, χωρίς σωματικούς ή ψυχολογικούς περιορισμούς.

Ο μέσος όρος ΥΕΖ ποικίλλει μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά το αν θα περάσουμε αυτά τα επιπλέον χρόνια με καλή ή κακή υγεία είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που όλοι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη.

Ανθυγιεινός τρόπος ζωής: Αιτίες

Ο τρόπος με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας επηρεάζει άμεσα την υγεία και την επιδίωξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Επομένως, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η καλή υγεία έχει να κάνει με την ισορροπία. Ο περιορισμός των επιβλαβών στοιχείων δεν ισοδυναμεί με την πλήρη κατάργηση των τροφίμων, των ποτών ή των δραστηριοτήτων που απολαμβάνετε.

Οι αιτίες ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά οι συχνοί παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν τα εξής:

Κάπνισμα

Η κατάχρηση καπνού βλάπτει σημαντικά τη σωματική υγεία

Παχυσαρκία

Το υπερβολικό σωματικό λίπος επιβαρύνει σημαντικά τις σωματικές λειτουργίες

Αδράνεια

Ο καθιστικός τρόπος ζωής αυξάνει όλους τους παράγοντες θνησιμότητας

Αλκοόλ

Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί αρκετά προβλήματα στην υγεία της καρδιάς

Ύπνος

Ο πολύ λίγος ή διαταραγμένος ύπνος επηρεάζει την ισορροπημένη κατάσταση του οργανισμού

Ναρκωτικά

Η κατάχρηση φαρμακευτικών και ψυχαγωγικών ουσιών επιβαρύνει τον οργανισμό

Ανθυγιεινός τρόπος ζωής: Συμπτώματα

Όπως είναι φυσικό, οι επιλογές ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής σύντομα επιβαρύνουν το σώμα, ειδικά όταν συνδυάζονται με υποκείμενες παθήσεις. Τα συνήθη συμπτώματα ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής περιλαμβάνουν:

 • Μόνιμη αίσθηση κούρασης
 • Προδιάθεση για ασθένειες ή λοιμώξεις
 • Διαταραγμένος ύπνος
 • Δερματικές ατέλειες ή κοκκίνισμα
 • Κακή πέψη και συχνές ενοχλήσεις
 • Αίσθημα ανησυχίας ή άγχους

Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι ενώ αυτά τα συμπτώματα μπορεί να φαίνονται σοβαρά, τα περισσότερα μπορούν να διορθωθούν με λίγη προσπάθεια. Η μακροχρόνια και γεμάτη ζωή θα πρέπει να έχει ως στόχο το να απολαύσετε το ταξίδι, όχι το να φτάσετε στον προορισμό και να αισθάνεστε ότι επηρεάζεστε από σωματικούς ή ψυχικούς περιορισμούς.

Ανθυγιεινός τρόπος ζωής: Μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε

Η αναγνώριση των συμπτωμάτων του ανθυγιεινού τρόπου ζωής είναι το πρώτο βήμα για να ανακτήσετε τον έλεγχο. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η υγιεινή διατροφή, η συνεπείς συνήθειες ύπνου, η άσκηση και τα φυσικά συμπληρώματα, μπορούν να βελτιστοποιήσουν τα επίπεδα ενέργειας και να ενισχύσουν τις άμυνες του οργανισμού σας.

Και το καλύτερο; Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν σημαίνει πεζοπορία 5 χιλιομέτρων, ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο ή διατροφή με σπόρους και λαχανικά. Αντίθετα, μια μετριοπαθής προσέγγιση μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά.

Κίνηση

Κάντε τακτική, άνετη άσκηση

Πρόκληση

Διατηρήστε το μυαλό σας σε εγρήγορση με δραστηριότητες εκπαίδευσης του εγκεφάλου

Φαγητό

Στοχεύστε σε μια ισορροπημένη διατροφή με μεγαλύτερη έμφαση στις τροφές ολικής αλέσεως

Συμπληρώματα

Χρησιμοποιήστε φυσικά συμπληρώματα για να καλύψετε τα κενά στις ανάγκες ευεξίας

Ξεκούραση

Να θυμάστε να δίνετε στον εαυτό σας χρόνο για αποσυμπίεση, ψυχική και σωματική

Συστατικά που μπορεί να βοηθήσουν

Κανναβινοειδή κανναβιδιόλη (CBD), κανναβινόλη (CBN) Cibdol products that contain cannabinoids are: CBD Oil

Η Cibdol είναι εδώ για να βοηθήσει με την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων υγείας όσους επιθυμούν να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή.

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με την υγιεινή ζωή;

Η υγιεινή ζωή είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε, αλλά αν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, η Εγκυκλοπαίδεια Ευεξίας μας θα σας εξηγήσει τι πρέπει να γνωρίζετε.
Ποιος είναι ο ορισμός της καλής υγείας;

Για να καταφέρουμε να ζήσουμε μια μακρά και υγιή ζωή, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι θα πει «υγεία». Αν και ο όρος διαφέρει ελαφρώς από το ένα άτομο στο άλλο, το 1948, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημιούργησε έναν γενικό ορισμό της υγείας που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης:

"Η υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευημερίας και όχι απλώς η απουσία ασθενειών και αναπηριών. Είναι ένας πόρος για την καθημερινή ζωή, όχι ο στόχος της ζωής. Η υγεία είναι μια θετική έννοια που εστιάζει στους κοινωνικούς και προσωπικούς πόρους, καθώς και στις σωματικές ικανότητες."

Η υγεία ακούγεται αρκετά περίπλοκη βάσει του ορισμού της, οπότε αξίζει να αναλύσουμε μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία. Η υγεία δεν είναι απλώς η απουσία ασθενειών και διαταραχών. Φυσικά, αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος, αλλά αυτό που τονίζει ο ΠΟΥ είναι η ανάγκη για ισορροπία σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Πώς μπορούν τα συμπληρώματα να συμβάλλουν σε έναν υγιή, ισορροπημένο τρόπο ζωής;

Εάν κάνετε ό,τι μπορείτε για να υποστηρίξετε την υγεία σας, αλλά εξακολουθείτε να μην τρέφεστε σωστά ή να μην ξεκουράζεστε επαρκώς, τότε τα συμπληρώματα μπορούν να σας δώσουν μια ευπρόσδεκτη ώθηση.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι τα συμπληρώματα δεν προορίζονται για να υποκαταστήσουν τα τρόφιμα ή για να διορθώσουν προβλήματα υγείας. Αντ' αυτού, σκοπός τους είναι να λειτουργήσουν ως πρόσθετη ή βραχυπρόθεσμη υποστήριξη, όταν η ζωή γίνεται λίγο πιο ταραχώδης.

Ποιο συμπλήρωμα είναι το κατάλληλο για εσάς;

Εάν ήδη ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φυσικές τροφές, οι πολυβιταμίνες θα έχουν ελάχιστο αντίκτυπο—έχετε ήδη την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Τώρα, πάρτε τις ίδιες πολυβιταμίνες, αλλά δώστε τις σε ένα άτομο που τρώει μια μικρότερη ποικιλία τροφών. Η διατροφή του εξακολουθεί να είναι υγιεινή, αλλά μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που δεν προσλαμβάνονται σε αρκετές ποσότητες—τότε είναι απαραίτητη η συμπλήρωσή τους.

Ανεξάρτητα από το συμπλήρωμα, είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε τις προσωπικές σας ανάγκες και τα οφέλη που προσφέρουν. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά συμπληρώματα που προωθούν τη γενική ευεξία του οργανισμού, ανεξάρτητα από τις ανάγκες που μπορεί να έχουμε.

Ένα τέτοιο συμπλήρωμα είναι το CBD, μια φυσική ένωση που μπορεί να υποστηρίξει το σώμα μας από μέσα, βοηθώντας το όχι μόνο να διατηρήσει την ισορροπία, αλλά και να επαναφέρει την κρίσιμη ομοιοστατική ισορροπία, όταν τη χρειάζεστε περισσότερο.


Αναζήτηση προϊόντων