Η Πορεία της Karlien Sleper προς τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022

Published:

Karlien Sleper Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες

Η Karlien Sleper ετοιμάζεται για τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της στο πλαίσιο των πολυαναμενόμενων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 στο Πεκίνο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για την αγωνιστική πορεία της Sleper προς τη δόξα μέσα από το άθλημα monobob και τις προκλήσεις που την περιμένουν.

Γνωριμία με τον αγωνιστικό χώρο στην Κίνα

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και η Karlien Sleper είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ. Εκτός του ότι θα πρέπει να βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα που έχει υπάρξει ποτέ, σημαντικό ρόλο στην απόδοσή της θα παίξει και η προετοιμασία της σε ψυχολογικό επίπεδο. Εξάλλου, δεν πρόκειται απλά για έναν ακόμη διαγωνισμό. Θα αναμετρηθεί στην Κίνα, μέσα στο 2022, με τους καλύτερους αθλητές του monobob παγκοσμίως.

Ευτυχώς, έχει ευνοηθεί από το γεγονός ότι ταξίδεψε πρόσφατα στην Κίνα με σκοπό να εξοικειωθεί με την διαδρομή που θα ακολουθήσει, τις εγκαταστάσεις, το γήπεδο και το Ολυμπιακό Χωριό. "Η πίστα που έχει φτιαχτεί στην Κίνα φαίνεται φανταστική", αναφέρει χαρακτηριστικά η Sleper. "Το νόημα πίσω από το σχήμα της πίστας είναι επίσης πολύ όμορφο, καθώς είναι φτιαγμένη σε σχήμα δράκου, ο οποίος συμβολίζει την τύχη, την ευημερία, τη δύναμη και την ευγένεια".

Με κερκίδες που επιτρέπουν στους θεατές να περιπλανηθούν κατά μήκος ολόκληρης της πίστας και με μια εντυπωσιακή θέα της περιοχής Yanqing, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την πίεση κάτω από την οποία βρίσκονται οι αθλητές. Την ημέρα του αγώνα, όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω στους διαγωνιζόμενους αθλητές που θα ανταγωνιστούν για το υπέρτατο βραβείο—μια θέση στο βάθρο. H Karlien είναι αισιόδοξη, έχοντας τεστάρει την πίστα:

"Η διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι αρκετά μεγάλη, όμως μαθαίνεται εύκολα. Δεν θα είναι δύσκολο να μείνει σταθερό στο έδαφος το έλκηθρο και με τελική ταχύτητα 116km/h, δεν θεωρώ ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πίστα".

Πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022

Παρά το γεγονός ότι η Karlien έχει τεστάρει την πίστα από πρώτο χέρι, μένει ακόμα να προκριθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Φεβρουάριο του 2022. Δεν ανησυχεί, όμως, καθώς ξέρει ακριβώς τι απαιτεί η εξασφάλιση της θέσης της. "Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στην καλύτερη φόρμα της ζωής μου και ακόμη και με τζετ λαγκ, συνεχίζω να σημειώνω νέα ατομικά ρεκόρ. Το κλειδί, φυσικά, είναι να προπονούμαι όσο το δυνατόν περισσότερο".

Προσόντα και προπόνηση

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η Sleper θα συμμετάσχει σε αγώνες, ακόμη κι αν δεν αποτελούν μέρος των απαιτήσεων της NOC*NSF (Ολλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής). "Το να συμμετέχω με το έλκηθρο μου σε κάθε διοργάνωση που μπορώ με βάζει σε πλεονεκτική θέση σε σύγκριση με τους αθλητές που προπονούνται μόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Karlien για το υπόλοιπο του 2021 είναι γεμάτο δράση, καθώς οδεύει προς τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το πλήρες αγωνιστικό της πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

- 29 Νοεμβρίου–5 Δεκεμβρίου 2021 (Ευρωπαϊκό Κύπελλο Winterberg)
- 6–12 Δεκεμβρίου 2021 (Παγκόσμιο Κύπελλο Winterberg)
- 3–9 Ιανουαρίου 2022 (Παγκόσμιο Κύπελλο Winterberg)
- 10–16 Ιανουαρίου 2022 (Παγκόσμιο Κύπελλο + Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα St. Mortiz)

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για τα Χριστούγεννα, η Sleper θα επιστρέψει στο monobob της για τους τελικούς αγώνες. Αν όλα πάνε καλά, θα επιστρέψει στο Πεκίνο για τη μεγάλη στιγμή:

- 2–14 Φεβρουαρίου 2022 (Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου).

Κυνηγώντας το μεγάλο όνειρο με τη Cibdol

Η Karlien βρίσκεται στην καλύτερη της φόρμα αυτήν την περίοδο και με την αφοσίωση που δείχνει στο να επιτύχει στους Ολυμπιακούς αγώνες, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Ως πρέσβειρα της Cibdol, είμαστε απίστευτα περήφανοι για τα επιτεύγματά της μέχρι στιγμής και είμαστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση που χρειάζεται για να κάνει το όνειρά της πραγματικότητα στο monobob. Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι "Καλή Επιτυχία! Θα είμαστε δίπλα σου σε κάθε σου βήμα!".

Θέλετε να μείνετε ενήμεροι για την αγωνιστική πορεία της Karlien; Μπορείτε να ακολουθήσετε το Instagram της, το προσωπικό της blog και τα τελευταία ενημερωτικά άρθρα της Cibdol.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Αναζήτηση προϊόντων