Θα είναι η Karlien Sleper η Πρώτη Ολυμπιακή Αθλήτρια της Cibdol?

Published:

Η Karlien Sleper δεν είναι μόνο η πρώτη αθλήτρια που υποστηρίζεται από τη Cibdol, αλλά και η πρώτη αθλήτρια που στοχεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με στόχο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, γνωρίζει ότι υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει μέχρι να φτάσει εκεί.

The journey to Beijing's Olympic track

Σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο, το Yanqing, ένα προάστιο του Πεκίνου, θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και μαζί με αυτούς την ευκαιρία της Karlien για δόξα στους Ολυμπιακούς. Ωστόσο, παρά τα εμπόδια, δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένη για τους αγώνες, αφού "ήταν στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών μου από το 2018", όπως λέει η Sleper (27), ακτινοβολώντας.

Ωστόσο, η Karlien θα πρέπει να βάλει τις σκέψεις για την Κίνα στο πίσω μέρος του μυαλού της προς το παρόν.

"Υποτίθεται ότι θα πήγαινα στο Yanqing για τρεις εβδομάδες σε λίγους μήνες, αλλά η ολυμπιακή δοκιμαστική εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού", εξηγεί η Sleper. "Τώρα, η πρώτη γνωριμία με την πίστα του bobsleigh, δεν θα έρθει μέχρι τον Οκτώβριο".

Η καθυστέρηση, ωστόσο, δεν της έχει χαλάσει το κέφι. "Πραγματικά ανυπομονώ για τη διοργάνωση. Θέλω να γνωρίσω τη διαδρομή, να βιώσω κάθε στροφή και να αποτυπώσω την αίσθηση της πίστας".

Η εκμάθηση της διαδρομής είναι ένα κρίσιμο μέρος του bobsleigh —και ειδικά για το Πεκίνο— καθώς η πίστα είναι νεόκτιστη.

"Όλες οι πίστες του bobsleigh είναι διαφορετικές και αυτή είναι μια ολοκαίνουργια πίστα. Κανονικά, οι αγωνιζόμενοι θα έκαναν πολλές διαδρομές στην πίστα εκ των προτέρων, αλλά για τους Χειμερινούς Αγώνες ξεκινάμε όλοι από το μηδέν. Κανονικά αυτό θα αποτελούσε μειονέκτημα, αλλά όταν αντιμετωπίζω Γερμανούς αθλητές που έχουν κάνει εκατοντάδες περισσότερες διαδρομές από εμένα, όλα εξαρτώνται από το ποιος μπορεί να μάθει τις γραμμές και τα σημεία πίεσης πιο γρήγορα".

Επιτυγχάνοντας ταχύτητες 120 χιλιομέτρων την ώρα

Στόχος της Sleper είναι να γίνει η πρώτη Ολλανδή Ολυμπιονίκης του monobob. Αυτό, από μόνο του, θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα. Όχι μόνο το άθλημά της είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ελάχιστο ενδιαφέρον για το monobob τεσσάρων γυναικών, καθώς όλη η προσοχή στρέφεται στα ατομικά αγωνίσματα.

Ευτυχώς, για την Sleper, το monobob δεν είναι κάτι καινούριο. Ξεκίνησε το άθλημα το 2013.

"Αρχικά ήμουν ποδηλάτισσα, αλλά αφού ο φίλος μου μου υπέδειξε ένα μήνυμα από την ένωση του monobob, αποφάσισα να το δοκιμάσω". Συνειδητοποιώντας ότι είχε ταλέντο σε αυτό, η Sleper δοκίμασε το τιμόνι μαζί με άλλες γυναίκες λάτρεις του αθλήματος. "Η οδήγηση μου δημιούργησε πάρα πολύ άγχος και ευθύνη για τους άλλους στο έλκηθρο. Ήθελα να πιέζω όλο και πιο πολύ σε κάθε στροφή".

Μπορεί και γελάει γιατί τώρα κάνει και τα δύο! Στο έλκηθρο ενός ατόμου δεν έχει άλλη επιλογή.

"Το πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει κανείς πίσω μου, οπότε μπορώ να δείξω περισσότερα κότσια σε σύγκριση με το έλκηθρο δύο ατόμων. Έμαθα επίσης να καταπιέζω τη νευρικότητα, να έχω πίστη στο έλκηθρο και να μην κάνω απότομες κινήσεις! Και, φυσικά, υπάρχει και η αδρεναλίνη από την ταχύτητα των 120 χιλιομέτρων την ώρα. Εγώ, βέβαια, δεν καταλαβαίνω την ταχύτητα γιατί είμαι τόσο συγκεντρωμένη στην πίστα που όλα μοιάζουν να περνούν σε αργή κίνηση".

Αντιμετωπίζοντας τις αναποδιές

Με τις απόπειρές της στην ποδηλασία να αποτελούν μακρινή ανάμνηση, η Sleper είναι πλέον 100% συγκεντρωμένη στο monobob και η σκληρή δουλειά της αποδίδει καρπούς. Πρόσφατα της απονεμήθηκε το status Α από την NOC*NSF (Ολλανδική Ολυμπιακή Επιτροπή*Ολλανδική Αθλητική Ομοσπονδία), μια διάκριση για την οποία είναι απίστευτα περήφανη. "Πάλεψα σκληρά γι' αυτό επί δύο χρόνια".

Ωστόσο, παρά την επιτυχία, δεν ήταν όλα εύκολα, εξομολογείται η Sleper. Μπορεί να συμμετάσχει στα Παγκόσμια Κύπελλα μόνο την επόμενη σεζόν λόγω αλλαγής των κανονισμών των διεθνών ενώσεων. Όμως, παρά τις αναποδιές, αυτό δεν έχει σταματήσει την ορμή και την αποφασιστικότητά της.

"Δε νομίζω ότι είναι δίκαιο, αλλά αφού το σκέφτηκα για λίγο, το αποδέχτηκα. Θα κάνω ένα διάλειμμα μέχρι το τέλος του έτους (2020) και στη συνέχεια ακολουθεί μια μακρά προετοιμασία για το Πεκίνο με ευρωπαϊκά κύπελλα και προπονήσεις με την ολλανδική ομάδα".

Κυνηγώντας όνειρα με τη βοήθεια της Cibdol

Με την επιμονή και το θάρρος της, η Sleper είναι η ιδανική επιλογή για τη Cibdol. "Έπρεπε πρώτα να ελέγξω αν η χορηγία της Cibdol ήταν νόμιμη και αν το CBD ήταν στη λίστα της Αρχής Αντιντόπινγκ", λέει γελώντας.

Τώρα, κυκλοφορεί περήφανη υποστηρίζοντας τη Cibdol με το λογότυπο να είναι ευδιάκριτο στο έλκηθρο και τις φόρμες της. Είναι μια συνεργασία που είναι λογική για τη Sleper, καθώς οι άνθρωποι μαθαίνουν για το monobob, αλλά και για το CBD.

"Η Cibdol είναι καινούργια στο άθλημα. Δέχομαι πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Ο κόσμος θέλει να μάθει τι κάνει η Cibdol".

Η Sleper χρησιμοποιεί επίσης αυτή την ευκαιρία για να μιλήσει για τις δικές της εμπειρίες. "Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ νευρική για την πρώτη κατάβαση στο Winterberg πέρυσι. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Χρησιμοποίησα το Meladol από τη Cibdol, το οποίο βοήθησε τρομερά. Αν ποτέ αγχωθώ, ξέρω ότι είναι εκεί για να με βοηθήσει. Και το Lip Balm της Cibdol λειτουργεί τέλεια. Με βοηθάει να περνάω πολύ πιο εύκολα από τις καλοκαιρινές στις χειμερινές συνθήκες".

Είμαστε απίστευτα περήφανοι για την Karlien ως πρέσβειρα της Cibdol, εντός κι εκτός πίστας. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να κατακτά τον κόσμο του σόλο monobob! Μπορείτε να παρακολουθείτε το ταξίδι της στο Instagram και να διαβάσετε περισσότερα για το αστέρι του monobob στο blog της Cibdol.

Text: Dominique Pichel

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Αναζήτηση προϊόντων