Σας Παρουσιάζουμε τον Bailey Groenendaal, τον Καινούριο Χορηγούμενο Αθλητή της Cibdol

Published:

Ο Ανατρεπτικός Κόσμος της Ποδηλατοδρομίας σε Ανώμαλο Έδαφος

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Η ποδηλατοδρομία σε ανώμαλο έδαφος είναι ένα άθλημα γεμάτο δράση, όπου οι ποδηλάτες διαγωνίζονται σε εδάφη κάθε τύπου, από πεζοδρόμια έως ξύλινα μονοπάτια, απότομους λόφους, λάσπη και άμμο. Οι ικανότητες αντοχής και χειρισμού των ποδηλάτων είναι ζωτικής σημασίας στην ποδηλατοδρομία σε ανώμαλο έδαφος και, αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται, αυτός είναι ο δεκαεπτάχρονος Bailey Groenendaal.

Με μια ματιά γεμάτη πάθος, ο ταλαντούχος αναβάτης είναι ο νεότερος αθλητής της Cibdol. Αλλά, αρκετά είπαμε για εμάς, ας μάθουμε τώρα γιατί πρέπει να παρακολουθήσουμε την πορεία αυτού του νεαρού αστέρα.

Ο Bailey Groenendaal Ξέρει να Λειτουργεί Υπό Πίεση

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Ο Bailey μπορεί να είναι νέος στην ομάδα της Cibdol, αλλά έχει καθιερωθεί στον κόσμο της ποδηλατοδρομίας σε ανώμαλο έδαφος. Έχοντας ήδη αγωνιστεί σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σε πολλές διοργανώσεις Junior World Cup, έχει μεγάλη εμπειρία στον αθλητισμό υψηλών επιδόσεων. Ωστόσο, αντί να αποφεύγει τις προκλήσεις, ρίχνεται πάντα με πάθος στη μάχη.

"Την Τετάρτη έκανα προπόνηση με τον εθνικό προπονητή Gerben de Knegt", λέει ο Bailey με υπερηφάνεια. "Δεν υπάρχει βεβαιότητα αναφορικά με το ποιοι αθλητές θα επιλεχθούν. Πρέπει να επιλεγώ για να αγωνιστώ και αυτό σημαίνει όταν θα πρέπει να αποδίδω πάντα εξαιρετικά. Αυτή η πίεση δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα".

Ο Bailey μπορεί να είναι ένας ποδηλάτης με ελπιδοφόρο μέλλον, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας νεαρός άνδρας που ασχολείται με τις σπουδές του. Ευτυχώς, το Vakcollege στο Αϊντχόβεν, όπου σπουδάζει οικονομικά και επιχειρηματικότητα στην προ-επαγγελματική εκπαίδευση, του δίνει την ευελιξία που χρειάζεται για να διατηρεί τους υψηλούς βαθμούς του και να αποδίδει ταυτόχρονα στην πίστα.

"Είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι ο σχολικός χρόνος μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ασχολούμαι και με την ποδηλατοδρομία σε ανώμαλο έδαφος. Έτσι, μπορώ να λείπω τη Δευτέρα, εάν αγωνιστώ την Κυριακή. Τότε, έχω χρόνο για να φάω πρωινό, να προπονηθώ και να ξεκουραστώ ή να πάω στον μασέρ για αποκατάσταση."

Εστιάζοντας στη Βέλτιστη Απόδοση με τη Βοήθεια της Cibdol

Από τη στιγμή που ξυπνά, η εστίαση του Bailey είναι σε έναν στόχο: στην εδραίωσή του ως επαγγελματία ποδηλάτη. "Προπονούμαι πολύ πιο σκληρά τώρα συγκριτικά με το προηγούμενο έτος", λέει ο Bailey, καθώς εξηγεί την προπονητική του ρουτίνα.

"Σε κάθε περίπτωση, οι ώρες προπόνησης αυξάνονται κάθε χρόνο. Και το ίδιο ισχύει και για την ένταση της προπόνησης. Λαμβάνω, ωστόσο, βοήθεια από τους γονείς μου, οι οποίοι διαχειρίζονται μαζί ένα γυμναστήριο. Ο πατέρας μου με καθοδηγεί στην προπόνηση και η μητέρα μου βοηθά, μεταξύ άλλων, και στη διατροφή μου."

Ακόμη και η διατροφή του Bailey είναι ειδικά σχεδιασμένη, δίνοντας στο μυαλό και στο σώμα του ακριβώς αυτά που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σε τόσο υψηλό επίπεδο.

"Για να πάρω αρκετά θρεπτικά συστατικά, ώστε να μπορώ να χτίσω μυς και να ανακάμψω, τα συμπληρώματα με βιταμίνες και μέταλλα είναι υποχρεωτικά. Καίω πολλές θερμίδες στο ποδήλατο! Εάν δεν θρέφεσαι σωστά, πριν το καταλάβει κανείς, θα χάσεις πολύ βάρος. Σκέφτομαι πώς ήμουν πριν από δύο χρόνια. Τότε, ήμουν πολύ αδύνατος και αρρώσταινα συχνά. Η έλλειψη σωστής διατροφής και οι έντονες προπονήσεις με έκαναν να νιώθω εξαντλημένος. Αυτή η εμπειρία με έμαθε να πίνω νερό πριν διψάσω και να πηγαίνω για ύπνο και να ξυπνάω στην καθορισμένη ώρα."

Με την εμπειρία έρχεται μια ισχυρότερη εστίαση στους στόχους του και η συνεργασία με τη Cibdol βοηθά τον Bailey να βελτιώσει τις ικανότητές του ως ποδηλάτης.

"Η Cibdol μου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξω το δικό μου υλικό. Αυτό είναι υπέροχο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορώ να επενδύσω σε επιπλέον ανταλλακτικά. Το ποδήλατό μου είναι πλέον 800 γραμμάρια ελαφρύτερο, γεγονός που κάνει μεγάλη διαφορά στις ανηφόρες." Και προσθέτει, κλείνοντας το μάτι, "Σε τελική ανάλυση, όμως, ο κινητήρας είμαι εγώ. Θα πρέπει να κάνω πετάλι".

Η Πρώτη Νίκη του Bailey με τη Φανέλα της Cibdol

Photo by: Steffen Müssiggang @radsportphotonet

Εκτός από την υποστήριξη που προσφέρουν στον Bailey σε όλα τα επίπεδα, η μαμά και ο μπαμπάς του παρευρίσκονται σε κάθε αγώνα ποδηλατοδρομίας σε ανώμαλο έδαφος. Στην πραγματικότητα, τα ταξίδια είναι άλλη μια πτυχή που απολαμβάνει ο Bailey στην ποδηλατοδρομία σε ανώμαλο έδαφος.

"Έχουμε ήδη πάει σε πολλές διαφορετικές χώρες στην Ευρώπη", λέει ο Bailey. Ωστόσο, παρά το πολυάσχολο του πρόγραμμα, έχει σκοπό να τελειώσει δυνατά τη σεζόν. "Θέλω να πάρω μέρος στο Zaltbommel, στο NK στις αρχές Ιανουαρίου και θα ήθελα να βρεθώ στο βάθρο στην Οστένδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο λίγο αργότερα."

Με ενθάρρυνση από τους γονείς του και με την υποστήριξη της Cibdol, ο Bailey προχωρά στην επίτευξη των στόχων του. Είχε ακόμη και την πρώτη του νίκη με τη φανέλα της Cibdol σε μία διοργάνωση αγωνιστικής ποδηλατοδρομίας σε ανώμαλο έδαφος στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Ο Bailey είναι δικαιολογημένα περήφανος γι' αυτό το επίτευγμα, όπως και για το νέο του κιτ ποδηλατοδρομίας, καθώς επιδεικνύει μια φωτογραφία με τη φανέλα με τις λευκές και γκρι ρίγες στο τηλέφωνό του. "Λόγω της λάσπης του αγώνα, το λευκό δεν θα παραμείνει λευκό.", προσθέτει, με βλέμμα που λάμπει. "Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι καλύτερο από την υποστήριξη της Cibdol."

Ο Bailey είναι ο δεύτερος αθλητής που εντάχθηκε στην ομάδα της Cibdol μαζί με την αθλήτρια του αγωνιστικού έλκηθρου Karlien Sleper. Μαζί, εργαζόμαστε για να τους βοηθήσουμε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, προωθώντας τη βελτιωμένη ευεξία μέσω της σωστής διατροφής, των βιταμινών, των μετάλλων και των συμπληρωμάτων.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Αναζήτηση προϊόντων