Η Cibdol Και Η Karlien Sleper Χαράσσουν Μαζί Την Πορεία Του Monobob

Published:

Monobob γυναικών: μια επανάσταση στα χειμερινά αθλήματα

Στη Cibdol είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την χορηγία μας στο ανερχόμενο αστέρι του monobob, την Karlien Sleper. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από το τι είναι αυτό το επαναστατικό χειμερινό άθλημα και πώς αναβαθμίζει το αγωνιστικό έλκηθρο (bobsleigh).

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ ξανά για το monobob, χάνετε! Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2016 και περιλαμβάνει έναν αθλητή και ένα ειδικά σχεδιασμένο έλκηθρο—το monobob. Ωστόσο, αυτό που κάνει το monobob διαφορετικό από το ομαδικό παιχνίδι είναι ότι όλοι οι αθλητές χρησιμοποιούν αγωνιστικά έλκηθρα ίδιου σχεδιασμού.

Το γεγονός αυτό εναποθέτει την ευθύνη της διάκρισης μεταξύ πρώτης, δεύτερης και τρίτης θέσης αποκλειστικά στους αθλητές. Η νίκη εξαρτάται περισσότερο από την ικανότητά και την αποφασιστικότητά των μεμονωμένων αθλητών να τερματίσουν πρώτοι και όχι από το πλεονέκτημα που προσφέρει ένας ανώτερος αεροδυναμικός σχεδιασμός. Η χρήση πανομοιότυπων monobob αποτελεί μια ιδιαίτερη δοκιμασία για τους αθλητές, ενώ ανοίγει το άθλημα για τις γυναίκες παγκοσμίως.

Ένα αναδυόμενο αστέρι του monobob

Μια Ολλανδή αθλήτρια που μπήκε πολύ δυναμικά στο άθλημα του monobob είναι η Karlien Sleper, η οποία όχι μόνο κερδίζει μετάλλια, αλλά σπάει και ρεκόρ. Με ένα παρελθόν διακρίσεων στον στίβο, η Karlien είναι εξοικειωμένη με την πίεση του ανταγωνισμού. Οι πρόσφατες νίκες της προκαλούν μεγάλη εντύπωση, καθώς συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι μια δύναμη που υπόσχεται πολλές διακρίσεις στο αγωνιστικό έλκηθρο.

Η πιο πρόσφατη επιτυχία της Karlien ήταν στο Park City των ΗΠΑ, όπου στέφθηκε νικήτρια των αγώνων τέταρτης και πέμπτης σεζόν του γυναικείου monobob IBSF 2019/2020. Η συγκεκριμένη αθλήτρια όχι μόνο κέρδισε αυτόν τον αγώνα στο Park City, αλλά όρισε και νέο χρόνο-ρεκόρ, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα και τερματίζοντας σε μόλις 54,47 δευτερόλεπτα—1,18 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την πλησιέστερη αντίπαλό της!

Ρίξτε μια ματιά στο Instagram, στο Facebook ή στο Twitter της Karlien και σύντομα θα διαπιστώσετε γιατί οι πρόσφατες νίκες της δεν προκαλούν έκπληξη. Όλοι οι λογαριασμοί της διαθέτουν φωτογραφίες και βίντεο της αδιάκοπης εκπαίδευσής της, τόσο στο αγωνιστικό έλκηθρο, όσο και σε άλλα αθλήματα. Με όλο το βάρος του monobob να πέφτει στον αθλητή, η ανάκαμψη της αθλήτριας από πιθανές απειλές της υγείας της είναι πολύ κρίσιμη για να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του πολύ κουραστικού αθλήματος—σε αυτό το σημείο ξεκινά η επέμβαση της Cibdol.

Photo: Jürg Röthlisberger

Η Cibdol είναι απίστευτα περήφανη που υποστηρίζει την αγωνιστική πορεία της Karlien

Η χορηγία της Karlien ήταν μια εύκολη απόφαση, καθώς όχι μόνο είναι μια αθλήτρια του monobob, αλλά ανοίγει και τον δρόμο για γυναίκες αθλήτριες παγκοσμίως. Συνδυάζοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να συνεργαστούμε για να διαδώσουμε αυτό το σπουδαίο άθλημα και να ενισχύσουμε τους αθλητές του. Παράλληλα, μέσω της αξιοποίησης του CBD χρυσής κατηγορίας μας, μπορούμε να υποστηρίξουμε την Karlien στα πλαίσια της εντατικής και απαιτητικής προπόνησης της. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για την πορεία που χαράσσεται μέσω και της δικής μας συμβολής!

Μιας και αναφερθήκαμε σε αυτήν την πορεία, οι επόμενοι δύο από τους οκτώ αγώνες του monobob γυναικών θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο, με τον τελικό τον Απρίλιο. Και αν αυτό δεν σας φαίνεται αρκετά συναρπαστικό, σκεφτείτε ότι το monobob γυναικών θα είναι μέρος του Ολυμπιακού Προγράμματος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022. Κάνοντας το ντεμπούτο του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άθλημα αυτό θα κερδίσει την υποστήριξη των φιλάθλων, οι οποίοι με ενθουσιασμό θα παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους αθλητές να αγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να πετύχει κανείς στο monobob, χρειάζεται θάρρος, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, αξίες που συνάδουν με τις δικές μας. Μας τιμά ιδιαίτερα η πίστη της Karlien στη Cibdol και ανυπομονούμε να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον, όσον αφορά στις εξελίξεις του ανταγωνιστικού monobob.

Sign up to our newsletter and enjoy 10% off one order

Αναζήτηση προϊόντων